Duo rolgordijn Innovatief naar 300 cm breed

Duo rolgordijnen zijn een sfeervolle raamdecoratie in 2019

Met name als je door een nieuwbouw straat wandelt, zie je pas hoe populair het duo rolgordijn eigenlijk is. Veel ramen zijn voorzien van deze functionele en sfeervolle raambekleding. Duo rolgordijnen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het woonmode beeld en ze worden als een blijvertje gezien.

Hoe werkt het

Het stof van een  duo rolgordijn is heel bijzonder geweven.  Het heeft stroken die afwisselend doorzichtig en ondoorzichtig zijn.  De doorzichtige banen zijn net iets kleiner dan de gesloten banen. Het doek wordt met één uiteinde aan de raamzijde met een vaste positie aan de sierkap bevestigd en het andere uiteinde komt aan de rolbuis in de sierkap. Er ontstaat een soort lus waarin een rolbuis met verzwaring wordt gelegd.  Je kan nu door de stof op te rollen de transparante en gesloten stroken vóór elkaar laten schuiven. Je kan het gordijn zo doorzichtig of juist ondoorzichtig maken.  Het duo rolgordijn neemt hier zowel de functie van vitrage als overgordijn over. Je hebt deze dus niet per definitie nodig.

300 cm breed

 Duo rolgordijn 300 cm breed

De Limburgse  fabrkant Hewo® uit Weert komt in januari 2019 als één van de eerste in Europa met duo rolgordijnen tot 300 cm breed op de markt. Met nieuwe weefmachines is het mogelijk deze breedte te halen, aldus het bedrijf. WEl geeft men aan dat hoe breder een duo rolgordijn wordt, hoe nauwkeuriger het productieproces en de montage dient te gebeuren.  Het is uiterst belangrijk dat alles zp spanningsvrij wordt gemaakt en dat volledig waterpas wordt gemonteerd. De montage beugels dienen perfect e worden uitgelijnd om golven in het stof te minimaliseren. De introductie vindt plaats via de website https://duorolgordijn.eu welke na een grondige aanpassing naar huidige maatstaven in januari 2019 online komt. Er komen twee series welke tot 300 cm breed leverbaar zijn.  Dat is een selectie uit het standaard stof en een linnen structuur.

Duo rolgordijn stof vervangen

Doordat deze raamdecoratie al bijna 10 jaar populair is, ontstaat er vraag naar vervanging van het stof naar een kleurtje dat bij het huidige modelbeeld past. Dat hebben ze bij Hewo goed begrepen. Je kan er ca 200 stoffen los kopen..