Hoe bepaal je de sfeer in huis met raamdecoratie.

Kleur het licht dat door het raam binnenkomt met raamdecoratie!

Heb je een raam op het noorden, of een donker huis omdat de ramen heel klein zijn, dan leggen we je hier uit met welke raamdecoratie je het toch heel sfeervol en gezellig kunt maken.

 Foto: Raamdecoratieshop.nl

Wat is belangrijk om het licht op de juiste plaats te krijgen

Om een mooie lichte kamer te verkrijgen spelen naast raamdecoratie een aantal andere factoren een belangrijke rol. Op de foto zie je witte jaloezieën. Deze reflecteren zonder veel verlies het licht naar binnen. Maar hoe zorg ik er nu voor dat het binnen ook licht en ruimtelijk is en de kamer toch sfeer uitstraalt.

De wanden

De wanden spelen een belangrijke rol. Zorg ervoor dat het licht dat via de raambekleding de kamer binnen komt gereflecteerd wordt. Wil je een wand donker maken. Kies dan de muur waar het raam in zit. Deze draagt het minst bij aan reflectie. Tegenover het raam kies je het best een lichte wand. Deze weerkaatst het licht verder de kamer in. De zijmuren houdt je beter ook licht, maar deze mogen wel een warm tintje hebben.

De Meubels

Wij Limburgers hebben vaak nog donkere meubels. We komen tenslotte van een echte eiken generatie.  De raamdecoratie moet het licht binnen brengen. Donkere meubels absorberen licht.  Kies deze dan liever licht van kleur en werk met kleine warme decoraties om de kamer verder aan te kleden.  Zorg dat grote meubels het licht dat binnen komt niet te veel blokkeren anders ontstaan er donkere hoeken.

De raamdecoratie

Let er bij de raamdecoratie op dat deze veel licht binnen laat.  Kies bijvoorbeeld een lichte kleur horizontale jaloezie in hout of aluminium,  Een licht doorlatend rolgordijn in warm wit of een duo rolgordijn waarmee je het rolgordijn open of dicht kunt zetten om het licht te regelen. Een top down product zoals top down vouwgordijnen of top down bottom up plssé gordijnen.

Als je je een beetje aan deze voorwaarden houdt, dan lijkt je kamer naast veel groter en frisser, ook nog eens extra gezellig en sfeervol.